De Groene Stek begon in oktober 2014 in een klein glazen kasje in Julianadorp. We groeide al snel uit ons jasje en werden in 2016 gevraagd om een ‘eetbaar landschap’ te realiseren bij de parels van het Helders Cultureel Erfgoed: Fort Westoever.
We hebben eerst gewerkt aan het opknappen van het terrein. Dat was nog een hele klus.Het gehele terrein werd ontdaan van allerlei vergane troep en puin. De oude braamstruiken stonden wel 3 meter hoog en moesten met bosmaaiers gekortwiekt worden. Na 1 ½ jaar waren we klaar. De Groene Stek onderhoudt sinds die tijd de 3.800 vierkante meter groen op het fort.
Daarnaast hebben we 1 hectare grond vruchtbaar gemaakt en een prachtige akker gerealiseerd. Op het terrein staan vele kuubkisten vol met Marokkaanse munt, een vaste kruidentuin, een fruit en hop tuin en natuurlijk onze eigen tunnel kassen waar alles opgekweekt word voor weer een nieuw seizoen.
Alles wordt op een duurzame manier gekweekt en onderhouden. Met z’n alle leveren we een prachtig product aan zowel horeca als de particulier.